Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kérjük Szent II. János Pál közbenjárását a koronavírus .....
  2020-04-02 10:04:16, csütörtök
 
  Kérjük Szent II. János Pál közbenjárását a koronavírus-járvány végéért.
...... .........


Szükségünk van egymásra, hogy közösen kérjük a szent pápa közbenjárására az irgalmas Istent, hogy érjen véget a koronavírus-járvány - írja Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek, közös imára hívva mindenkit április 2-án, II. János Pál halálának 15. évfordulóján. A pápa volt személyi titkára 21.37-kor kérte a lelki bekapcsolódást.
,,Amikor 15 évvel ezelőtt Szent II. János Pál az Atya házába indult, Vatikánvárosban a Szent Péter téren, de a világ minden táján a templomokban és a kápolnákban, a városok terein és az útszéli kereszteknél emberek milliói virrasztottak. Utcáinkat és templomainkat imádkozó emberek halk suttogása töltötte be, akik ezekben a napokban együtt akartak lenni, és akik lélekben egyesülni akartak a haldokló pápával, hogy szeretetükkel elkísérjék, és így fejezzék ki köszönetüket élete és életszentsége ajándékáért - emlékezik vissza a bíboros. - Ő tudta, hogy távozásakor hatalmas család veszi körül, ahogy egy édesapát is körbevesznek szerető gyermekei."
A krakkói nyugalmazott érsek, amikor ma az üres Szent Péter térre néz, vagy amikor az ,,üres templomokat és kihalt utcákat" látja, az egységnek e pillanataira emlékezik vissza. ,,A világ most is leállt, ahogy 15 évvel ezelőtt is..."
,,Akkor úgy éreztük, hogy árvákká lettünk, de tudtuk erősíteni egymást és vigaszt keresni Istenben, aki az Élet Forrása. Vajon ma képesek vagyunk - úgy, mint akkor - kitartani az egymás iránti kölcsösön szeretetben, közös fájdalmaink és vágyakozásaink közepette is? Vajon képesek vagyunk együtt keresni a reményt és együtt erőt meríteni az igazságból, mely akkor is valóságos és létező közösség, ha fizikailag nem találkozhatunk, és otthonaink ajtajai zárva maradnak?" - kérdezi Szent II. János Pál legközelebbi munkatársa.
Dziwisz bíboros arra hív, hogy április 2-án, csütörtökön 21.37-kor egyesüljünk egy közös imádságban, melyben kérjük Szent II. János Pál pápa közbenjárását a koronavírus-járvány megszűnéséért. ,,Arra kérlek benneteket, Testvérek, hogy II. János Pálnak az Atya házába való hazatérése 15. évfordulóján újból gyűljünk össze körülötte. Nagyon kérlek benneteket, senki se hiányozzon ebből az imaközösségből április 2-án 21.37-kor. Szálljon a magasba felajánló imádságunk!" - bátorít a bíboros.
A krakkói főpásztor azt javasolja, hogy imádkozzuk el az Isteni Irgalmasság felajánló imáját, ezt a felajánlást ő maga is elvégezte nemrégiben a łagiewniki szentélyben:
,,Mindenható Istenünk, az emberiséget sújtó világjárvánnyal szemben megújuló buzgósággal újítjuk meg Irgalmasságodnak való felajánlásunkat, melyet Szent II. János Pál is megtett. Neked ajánljuk, irgalmas Atyánk, az egész világ és minden ember sorsát.
Alázatosan kérünk Téged: áldd meg mindazokat, akik a betegek gyógyításán és az egészségesek fertőzés-megelőzésén fáradoznak. A betegségben érintetteknek adj mielőbbi gyógyulást, a karanténban élő embereknek türelmet, az elhunytakat pedig fogadd be atyai házadba. Az egészséges emberekben erősítsd az önmagukért és másokért vállalt felelősséget, hogy betartsák a szükséges korlátozásokat és segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.
Újítsd meg hitünket, hogy a nehéz időket Krisztussal, a Te Fiaddal éljük meg, aki érettünk emberré lett, és minden nap velünk van. Áraszd ki Lelkedet nemzetünkre és az egész világra, hogy azok, akiket a betegség elleni küzdelem most egyesített, egyesüljenek a Te dicsőítésedben is, aki a világmindenség Teremtője vagy, és odaadóan küzdjenek a bűn vírusa ellen is, mely az emberi szívet teszi tönkre.
Örök Atya, Fiad fájdalmas szenvedéséért és feltámadásáért, irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Mária, Irgalmasság Anyja, imádkozz érettünk. Szent II. János Pál pápa, Szent Fausztina és Istennek minden szentjei, imádkozzatok érettünk! Ámen."
Kedves Olvasóink! Kedves Barátaink! Arra hívunk mindenkit, hogy ma 21.37-kor találkozzunk portálunk Facebook-csatornáján, és ÉLŐ adásban imádkozzuk el együtt a nyugalmazott bíboros által írt imádságot. Szent II. János Pál, könyörögj érettünk! Link





Fordította: Schaffler Ágnes és Orsolya
Forrás: Ekai.pl
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.04.02


 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Címkék: irgalmasságodnak, vatikánvárosban, felajánlásunkat, világjárvánnyal, világmindenség, dicsőítésedben, imaközösségből, közbenjárására, korlátozásokat, feltámadásáért, vágyakozásaink, bekapcsolódást, találkozhatunk, közbenjárását, templomainkat, szeretetükkel, rászorulóknak, életszentsége, megszűnéséért, szenvedéséért, érintetteknek, virrasztottak, egészségesek, nyugalmazott, templomokban, kereszteknél, évfordulóján, körbevesznek, pillanataira, köszönetüket, felelősséget, legközelebbi, imádkozzatok, egyesüljenek, találkozzunk, irgalmasság, szent pápa, irgalmas Istent, pápa volt, lelki bekapcsolódást, világ minden, városok terein, útszéli kereszteknél, napokban együtt, haldokló pápával, krakkói nyugalmazott, üres Szent, világ most, egymás iránti, közös imádságban, imaközösségből április, magasba felajánló, Kérjük Szent II, János Pál, Stanisław Dziwisz, Szent II, Szent Péter, Élet Forrása, János Pálnak, Isteni Irgalmasság, Mindenható Istenünk, Örök Atya, Irgalmasság Anyja, Szent Fausztina, Kedves Olvasóink, Kedves Barátaink, Schaffler Ágnes, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép Ernő - Virágzó akácfák  Egyszerűen  Egyszerűen  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Emlék  Facebookon kaptam  Emlék  Tehetségtelen gyerek nincs.  S a dalok tanulsága  Két tekintet van  György napra  Életművészet  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ünnepelj csak  A Gömb  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A Gömb  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Mosolyogtál már ma?  A Gömb  Két ember becsülete  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  A fák lelke  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A Föld napja  Ha így haladunk...  Fodor Ákos költő,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Vannak arcok  Gárdonyi Géza - Április végén  Miért nem menti meg Jézus...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Pillangó  William Shakespeare idézet  Gábor Dénes gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Gizike bar...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjt  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szent pápa, irgalmas Istent, pápa volt, lelki bekapcsolódást, világ minden, városok terein, útszéli kereszteknél, napokban együtt, haldokló pápával, krakkói nyugalmazott, üres Szent, világ most, egymás iránti, közös imádságban, imaközösségből április, magasba felajánló, krakkói főpásztor, łagiewniki szentélyben, emberiséget sújtó, egész világ, betegek gyógyításán, betegségben érintetteknek, elhunytakat pedig, egészséges emberekben, szükséges korlátozásokat, nehéz időket, egész világra, betegség elleni, világmindenség Teremtője, emberi szívet, egész világnak, nyugalmazott bíboros, irgalmasságodnak, vatikánvárosban, felajánlásunkat, világjárvánnyal, világmindenség, dicsőítésedben, imaközösségből, közbenjárására, korlátozásokat, feltámadásáért, vágyakozásaink, bekapcsolódást, találkozhatunk, közbenjárását, templomainkat, szeretetükkel, rászorulóknak, életszentsége, megszűnéséért, szenvedéséért, érintetteknek, virrasztottak, egészségesek, nyugalmazott, templomokban, kereszteknél, évfordulóján, körbevesznek, pillanataira, köszönetüket, felelősséget, legközelebbi, imádkozzatok, egyesüljenek, találkozzunk, irgalmasság, felajánlást, templomokat, csütörtökön, koronavírus, szeretetben, szentélyben, egyesüljünk, fájdalmaink, távozásakor, elhunytakat, csatornáján, krisztussal, nemzetünkre, karanténban, kápolnákban, ajándékáért, gyógyításán, buzgósággal, betegségben, emberiséget, megelőzésén, elkísérjék, igazságból, fordította, fizikailag, mindenható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6720
  • e Hét: 41706
  • e Hónap: 74860
  • e Év: 308607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.